Papež František

Papež František muslimům: Jsme bratři!

Papež František během minulých dnů vzkázal všem muslimům po celém světě, že jsou společně s křesťany bratři. Papež tak uvedl během svého rozhovoru pro jordánský královský institut pro mezinárodní studie – Royal Institute for Interfaith Studies. Papež František vyzval během svého rozhovoru všechny křesťany a muslimy po celém světě, aby se naučili vzájemně respektovat, jelikož všichni máme stejného Otce a jsme bratři. Během rozhovoru pro Royal Institute for Interfaith Studies nazval papež dialog mezi náboženskými skupinami jako “práci budování” v domě, když je ničení a válka na denním pořádku.

Papež František během svého rozhovoru pro Royal Institute vyzval křesťany a muslimy k toleranci

Royal Institute for Interfaith Studies se k podobné tématice vyjádřil již v polovině roku 2007, když vyšla z tohoto institutu iniciativa “A Common Word” (Společné slovo), kterou podepsalo celkem 138 islámských uprchlíků. Papež následně pozval zástupce k vzájemnému dialogu. Naučný spolek byl založen již roku 1994 princem Hassanem bin Talalem se sídlem v Ammánu.

Čtěte dále: Neúspěšný žadatel o azyl umlátil železnou tyčí ženu

Papež František se s představiteli z výše zmíněné spolku setkal v Římě, kde probíhal vzájemný dialog. Jak tvrdil papež, dialog znamená poslouchat slova druhých, což je považováno za první etapu. Po střetnutí slov se střetnou srdce a začíná dialog přátelství, dodává papež.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: neneo / Shutterstock.com)

Přejít nahoru