Američané

Američané byli opět spatřeni nad Baltským mořem

Ruské letectvo podle tamějších informací zachytilo aktivitu dalšího vojenského amerického letadla Boeing RC 135V, jenž bylo zachyceno v oblasti nad Baltským mořem. O aktivitě amerického letadla informoval ruský server voenkor.info. Jak informoval ruský web, americké letadlo mělo odstartovat z vojenské základny Mildenhall, které se nachází na území Velké Británie. Špionážní americké letadlo typu RC 135V se mělo přiblížit k ruskému vojenskému přístavu. Jak uvádějí ruské zprávy, americké letadlo mělo zpozorovat ruská stíhačka typu SU-27, která nahlásila podezřelou aktivitu amerického špionážního letounu.

Američané vyslali špionážní letadlo Boeing RC 135V, které mělo být spatřeno u Ruska nad Baltským mořem

Nejedná se však o první podobný případ, kdy bylo špionážní americké letadlo armády Spojených států spatřeno v oblasti, kde se nachází přístav ruské armády. Tento přelet amerického letadla je o to zajímavější, jelikož mělo špionážní letadlo zapnutý identifikátor, tudíž mohlo být spatřeno i na běžném radaru. Ruské armádě tedy nedělalo žádný problém, letadlo zpozorovat.

Čtěte dále: Rusko společně s Čínou úspěšně vyhánějí USA od svých hranic

Jak uvádí ruské zdroje, mise amerického špionážního letadla měla trvat přibližně 10 hodin, přičemž dvě hodiny letadlo strávilo v oblasti ruských hranic. Jelikož se americké letadlo nepřiblížilo k ruským hranicím příliš blízko, stejně korektně se zachovala i posádka ruského letounu SU-27.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Steve Meese / Shutterstock.com)

Přejít nahoru