Uprchlický tábor

Uprchlický tábor v Německu zažil nepokoje, 14 zraněných uprchlíků

Žadatelé o azyl způsobili v Německu potíže, když v jednom z tamějších uprchlických táborů vznikly velké nepokoje, které vyústily k násilnostem, během kterých bylo zraněno přibližně 14 žadatelů o azyl. Jak uvádějí tamější zprávy, přibližně tři desítky žadatelů o azyl způsobily nepokoje a uprchlický tábor tak musela navštívit německá policie. Do konfliktu se mělo zapojit několik žadatelů o azyl z Afghánistánu, kteří napadli irácké Kurdy a další migranty. Aktuálně v nemocnici bojuje o život 14- letý chlapec z Afghánistánu, který byl při konfliktu těžce zraněn.

Uprchlický tábor v Německu zažil nepokoje, během kterých byl vážně zraněn mladý chlapec z Afghánistánu

Hromadné bitky měly trvat podle tamějších zdrojů celé dva dny, při kterých bylo zraněno přibližně 14 žadatelů o azyl. Uprchlický tábor, ve kterém mělo dojít k zmíněným potyčkám se nachází blízko německého města Hannover, oznámila zpravodajská agentura DPA. Uprchlíci z tábora na sebe měli útočit železnými tyčemi a hasícími přístroji, které se nacházejí v táborech.

Čtěte dále: Německo utratí za uprchlíky do roku 2020 téměř 94 miliard eur

Během dalšího dne se měl konflikt mezi žadateli o azyl opakovat a bylo do něj zapojeno více než 50 mužů, kteří během potyček těžce zranili malého chlapce. Mladý chlapec, který aktuálně bojuje o život, měl být opakovaně kopán do hlavy.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru