Boris Johnson

Boris Johnson přirovnal EU k Hitlerovi a Napoleonovi

Bývalý starosta města Londýn Boris Johnson, kterého vystřídal v úřadu jeho muslimský kolega, nedávno přirovnal pravomoc Evropské unie k Hitlerovi a Napoleonovi. Přesněji se jedná o stálé rozšiřování pravomocí ze strany Evropské unie, jenž koresponduje s ambicemi například nacistického vůdce Adolfa Hitlera nebo Napoleona. Pokud bude Evropa koncipována jako sjednocené království, bude to jen vyvrcholením katastrofy, hovoří o aktuální situaci v Evropě bývalý starosta Londýna Bors Johnson, který před několika dny odstoupil ze své funkce, ve které působil již od roku 2008, kdy porazil svého protivníka Kena Livingstona.

Bývalý starosta města Londýn Boris Johnson kritizuje přístup Evropské unie k aktuálnímu dění v Evropě

Bývalý starosta města Londýn se tak vyjádřil během diskuze o případném odstoupení Velké Británie z Evropské unie, o kterém se rozhodne již během příštího měsíce. Během diskuze přirovnal vliv Evropské unie na členské státy k požadavkům, které měl nacistický vůdce Adolf Hitler. Jak už Boris Johnson poznamenal, podporuje takzvaný Brexit, neboli odchod Velké Británie z Evropské unie.

Čtěte dále: Britský premiér David Cameron věří v setrvání Británie v Evropské unii

Na druhou stranu se staví premiér David Cameron, který potvrdil, že jeden měsíc před referendem jsou názory obyvatel země obou táborů nerozhodné a výsledky voleb budou zřejmě těsné.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Chris Harvey / Shutterstock.com)

Přejít nahoru