Angela Merkelová

Angela Merkelová varuje: Nepodlehněme nacionalismu

Německá kancléřka Angela Merkelová pod tíhou uprchlické krize, která zasáhla v minulém roce Evropskou unii varuje, aby Evropská unie nepodlehla nacionalismu. Varování před vypuknutím nacionalismu mířila německá politička na vůdce zemí v Evropské unii, aby chránili politicko-obchodní vnější hranice. Lídři zemí v Evropské unii jinak riskují návrat k nacionalismu, varuje Angela Merkelová. Kancléřka se takto vyjádřila během minulých dní k příležitosti tiskové konference, jenž se odehrála v Římě a kancléřku tam doprovázel italský premiér Matteo Renzi.

Německá kancléřka Angela Merkelová varuje lídry zemí v Evropské unii před návratem nacionalismu do EU

Během tiskové konference, která se odehrála během minulých dnů v Itálii, se německá kancléřka Merkelová vyjádřila k současné situaci v Evropské unii a varuje lídry zemí v unii, aby ochránili hranice začínajíc od Středomoří až po Severní pól ve jménu solidarity. Jedná se tak o reakci na současnou krizi v Evropské unii, ve které se bouří značná část členských zemí proti “rozkazům” z Bruselu.

Čtěte dále: Německo pořádá kurzy pro migranty, aby se naučili správně flirtovat

Upuštění od kontroly hranic Itálie, Řecka, Malty a Kypru může v budoucnu spustit návrat nacionalismu, informoval v minulých hodinách zpravodajský deník Die Welt. Zároveň politička varovala před uzavřením vnitřních hranic EU, jenž omezí svobodu pohybu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru