Viktor Orbán

Viktor Orbán: Povinné přijímání uprchlíků je rána pod pás

Maďarský premiér Viktor Orbán považuje nařízení Evropské unie o povinných kvótách a přijímání uprchlíků do zemí, které uprchlíky přijmout nechtějí, za “ránu pod pás”, kterou udeřila Evropská unie. Rozhodnutí Evropské komise, o povinných uprchlických kvótách, nelze komentovat civilizovaným jazykem, komentuje rozhodnutí EU maďarský premiér. Problémem pro Evropskou unii není aktuálně přerozdělování žadatelů o azyl z blízkého východu, ale samotná ochrana hranic zemí v celé Evropské unii, domnívá se Viktor Orbán.

Maďarský premiér Viktor Orbán považuje povinné uprchlické kvóty od Evropské komise jako ránu pod pás

Maďarský politik také zkritizoval návrh komise, která ustanovila pokutu za jediného nepřijatého žadatele o azyl na 250 tisíc eur. Orbán se tak vyjádřil během pravidelné relace v maďarské rozhlasové stanici Kossuth Rádió. Částku za nepřijatého migranta komentoval politik tak, že uvedenou částku vydělá průměrný Maďar za 39 let svého života a považuje toto rozhodnutí za nepřijatelné. Z Bruselských zdrojů obdrží každý obyvatel Maďarska za sedm let zhruba 4000 eur, dodal politik.

Čtěte dále: Německo pořádá kurzy pro migranty, aby se naučili správně flirtovat

Maďarská vláda se v posledních měsících prezentovala odmítavě k přijímání žadatelů o azyl, proti kterým postavila na hranicích také mnohakilometrové ploty. Maďarsko bude také na konci tohoto roku pořádat veřejné referendum, které rozhodne o případném přijímání uprchlíků.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Cylonphoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru