Německo

Německo utratí za uprchlíky do roku 2020 téměř 94 miliard eur

Německá vláda musí aktuálně řešit problémy s žadateli o azyl z blízkého východu a severní Afriky, kteří proudí ve velkých počtech do Evropské unie. Německo přijalo do dnešního dne z celé Evropské unie nejvíce uprchlíků z blízkého východu a musí řešit také finanční stránku věci. Mnozí odborníci tvrdí, že německá vláda do roku 2020 utratí přibližně 94 miliard eur, přičemž statistici počítají, že si uprchlíci najdou v 55 procentech práci už po pěti letech v Německu. O hrůzných číslech informoval v minulých hodinách německý týdeník Der Spiegel s odvoláním na ministerstvo financí.

Německo musí řešit finanční problémy spojené s příchodem žadatelů o azyl z blízké východu do EU

Jak uvádějí zdroje z Německa, ve výše uvedené částce výdajů za žadatele o azyl jsou zahrnuty výdaje za ubytování pro uprchlické rodiny a integraci muslimů do německé společnosti, která se značně liší od té z blízkého východu.

Čtěte dále: Merkelová: Evropa se nesmí izolovat a ignorovat problémy

Podle tamějších informací se v rozpočtu počítá také s řešením příčin, které způsobily uprchlickou krizi v současném měřítku, jenž zasáhla Evropskou unii. Sociální dávky pro nově příchozí uprchlíky z celkového rozpočtu zaberou podle zpráv 25,7 miliard eur, přičemž jazykové kurzy pro uprchlíky budou stát Německo přibližně 4,6 miliardy eur.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kafeinkolik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru