Čína

Čína byla obviněna z prodeje konzerv s lidským masem

Média přinesla informace o potravinovém skandálu, který usvědčil Čínu z prodeje lidského masa, jenž mělo být podle tamějších zpráv prodáváno v konzervách pod rouškou hovězího masa. Jak uvedla rodačka ze Zambie, jenž žije aktuálně v Číně, prodejci v zemi konzervují lidské maso, které následovně Čína prodává zejména do zemí v Africe. Rodačka ze Zambie varuje, že jsou produkty z Číny většinou levnější než ostatní produkty, obsahují však lidské maso. Konzervy se prodávají v afrických zemích jako je Zimbabwe, Keňa, Nigérie nebo již zmiňovaná Zambie.

Čína prodává lidské maso v konzervách po celé Africe, informuje média rodačka ze Zambie, která žije v Číně

Zjistila jsem to před několika týdny, kdy jsem byla pozvána k pohovoru u velké společnosti, která se zabývá výrobou konzerv z hovězího masa. Nicméně, když se dozvěděli, že jsem se narodila v jižní Africe, bylo mi místo odmítnuto, oznámila novinářům rodačka ze Zambie.

Čtěte dále: SA: Američané zničili dvojčata, aby odstartovali válku proti terorismu

Čínské firmy sbírají lidská těla, která následovně zpracovávají, přidávají do svých výrobků a pozitivně tak ovlivňují výslednou cenu produktu, tvrdí žena. Obvinění již okomentoval čínský velvyslanec v Zambii Jang Juming, který obvinění odmítá a tvrdí, že se jedná o pouhé pomluvy mířené proti Číně.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com)

Přejít nahoru