Kostely

Kostely v Evropě pustnou, mešity vzkvétají! Čísla mohou znepokojit

Italský publicista Giulio Meotti přišel s velice alarmujícími čísly, které potvrzují masivní úbytek kostelů napříč celou Evropou, které jsou aktuálně nahrazovány velkým počtem mešit. Čísla, jenž dokazují tento trend, mohou opravdu znepokojit, varuje italský publicista. Kontroverzní trend postihl podle Meottiho zejména země na Západě Evropy. Příkladem může být Holandsko, kde bylo přebudováno na mešity 250 ze 720 kostelů v celé zemi, což je opravdu zarážející. Konkrétně v Amsterodamu byl přestaven kostel sv. Ignáze na mešitu Fatih Camii. Německo již od roku 1990 až do roku 2010 uzavřelo podle tamějších informací 340 kostelů.

Kostely zejména na Západě Evropy mizí, značná část kostelů byla přebudována na mešity pro muslimy

Bohužel výše zmíněné události se dějí doslova po celé Evropě. Na vině může být stále klesající počet věřících v Evropě. Jak uvedl Giulio Meotti, Evropu ze strachu opouštějí židé, kteří se obávají útoků ze strany nově příchozích muslimských žadatelů o azyl, jenž míří do Evropy z blízkého východu.

Čtěte dále: Toto Vám na ČT neřeknou! Itálie začíná doplácet na přijímání migrantů

V lednu tohoto roku dokonce doporučil vůdce židovské komunity ve Francii Zvi Ammar, aby tamější židé nenosili charakteristickou pokrývku hlavy a předešli tak možným útokům ze strany muslimského obyvatelstva. Ammar před několika dny informoval o prodeji synagogy, jenž byla prodána muslimské organizaci Al Badr za 400 tisíc eur.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru