Demokratické okénko: Hillary má obavy z boje s Trumpem na ostří nože

Navzdory průzkumům veřejného mínění, které ukazují Hillary Clinton jako kandidátku, jež by mohla značně předčít Donalda Trumpa, se podle mínění dlouholeté konzultantky demokratické strany Mary Anne Marsh Hillary údajně obává Trumpa více než Teda Cruze či Johna Kasicha, jelikož prý nebude problém je pokořit.

V průběhu vystoupení na na televizním kanálu Fox News, uskutečněného v ranních hodinách dne 25. dubna 2016 Marsh údajně prohlásila, že by Trump mohl mít dostatek podpory, která by mu mohla zajistitdosažení republikánského jmenování, dokonce i kdyby mělo dojít k rozhodnutí tohoto boje v přímých volbách.

Následně vysvětlovala, proč Hillary ze všech kandidátů vidí Trumpa jako tu nejdravější rybu, i přesto, že ve výsledném hodnocení úvaděném v průzkumech, které New York ukazuje, není bilionáři nakloněno vysoké číslo spřízněnců.

„Stále si, i přes výsledky analýz tohoto boje stojím za tím, že bych neměla chtít jít střemhlav proti Donaldu Trampovi. Domnívám se totiž, že právě on je tím nejnebezpečnějším kandidátem,“ prohlásila Marsh.

„Ať se raději střetnu s Tedem Cruzem, Johnem Kasichem, nebo kterýmkoliv z porazitelných politiků, kteří by se dali snadno pokořit. Zejména pak Ted Cruz je onou únikovou cestou ven, z hlavního proudu.“

„Když se zpětně zaposloucháte do vyřčených výroků Donalds Trumpa, když hovořil na téma pohlavní rovnoprávnosti a otázce hygieny, jen to dokazuje ono tvrzení, že ví, jak si získat přízeň nejen ze strany Liberálů, ale i Nezávislých, kteří tyto body taktéž podporují. Takže z oněch kandidátů bude právě on velmi, ale opravdu velmi  tvrdým soupeřem, kterému bude třeba čelit při veřejných volbách. Myslím, že tyto volby budou volbami, které budou „opravdu na tělo“; takto vyhrocené je lidé nepamatují od roku 2000.“

Marshiny postřehy jsou opravdu překvapivé, jelikož se příliš neztotožňují s výsledky veřejného hlasování, které ukázaly, že v přímých volbách  „nanečisto“ má Hillary náskok před Trumpem průměrně o 8 procent.

K porovnání; Clinton je o pouhých 2, 3 bodů před Tedem Cruzem, zatímco John Kasich zůstává v pozadí se 7, 8 body.

(KMi, Foto: a katz / Shutterstock.com)

Přejít nahoru