Atomové bomby

DM: Hitlerovy atomové bomby ohrožují Evropu druhým Černobylem!

Hitlerovy atomové bomby, nalezené německým důchodcem v horách na Durynsku, ohrožují Evropu jadernou katastrofou, píše Daily Mail. Bývalý strojní inženýr Peter Lohr věří, že našel v horském tunelu vykopaném nacisty ke konci války, atomové bomby. Současně Lohr varoval, že brzy začne rozpad jader, což povede k evropské jaderné katastrofě, podobné té, kterou zažil Černobyl.

Adolf Hitler a jeho atomové bomby ohrožují i několik let po jeho smrti celou Evropu, varuje Daily Mail

Sedmdesátiletý důchodce z Německa, Peter Lohr říká, že našel pět velkých kovových objektů v horském tunelu vykopaném nacisty v údolí Jonas v Durynsku. Podle Laura jsou nejméně ve dvou atomové bomby.

Bývalý strojní inženýr nemá pochyby o tom, že našel zbraně hromadného ničení vytvořených nacisty před koncem druhé světové války. Forma objektů v horských tunelech se podle Laure shoduje s obrysem atomové bomby.

Zároveň důchodce varoval, že nebezpečný objev by mohl vést k jaderné katastrofě. „Tyto kovové předměty zde byly v 71 let. V určitém momentě dojde k rozpadu jádra a tehdy nás čeká druhý Černobyl,“ varoval Peter Lohr.

Ke konci války se horského údolí Jonas, kde důchodce udělal svůj objev, se stala platformou pro výstavbu tajných vojenských objektů, napsal Daily Mail. K hloubení horských tunelů byly nuceny tisíce vězňů koncentračních táborů. Účel tunelů je neznámý, protože nacisté neměli čas na realizaci.

Přestože stavba nebyla dokončena, systém podzemních chodeb se táhne mnoho kilometrů, včetně jeskyní, bunkrů a skladů. Jak se předpokládá, síť podzemních tunelů byla navržen tak, aby se stala pevností pro vůdce Třetí říše.

V dubnu 1945 bylo údolí Jonas osvobozeno americkými vojsky. Od té doby jsou všechny nacistické dokumenty týkající se durynského města Ohrdruf označeny Američané za tajné na dobu nejméně 100 let.

Zvěsti o atomových bombách v těchto místech se neobjevily poprvé, uvedl britský deník. Loni v dokumentárním programu „The Search of Hitler´s Atom bomb” byly uvedeny výňatky ze zpráv o vyšetřování vědců Třetí říše a svědecké výpovědi, podle kterých byli nacisté blízko k vytvoření zbraní hromadného ničení.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru