Fico

Fico: Naše výroky o islámu sdílejí už i média ve Francii

Slovenský premiér Robert Fico hovoří o úspěchu, kterým je slovenský protiimigrační názor, kterého si všimla už i média ve Francii. Konkrétně se jedná o poznámku slovenského premiéra, během které médiím tvrdil, že nemá islám na Slovensku co dělat. Poznámky slovenského politika si všimla i francouzská média, která názor Fica následovně sdílela ve svých článcích. Například konzervativní francouzský týdeník Valeures actuelles v jednom ze svých vydání sdílel článek s nadpisem “Islám nemá místo na Slovensku, hovoří premiér”. Francouzský deník se odvolává na informace, jenž zveřejnil politico.eu.

Slovenský premiér Robert Fico hovoří o francouzských médiích, která sdílí prohlášení o islámu ze Slovenska

Během svého vyjádření, které francouzská média dále šířila, Fico hovořil o strachu z masové migrace a tisíců žadatelů o azyl z blízkého východu. Jak uvedl Robert Fico ve svém vyjádření, hlavním problémem není příchod migrantů z blízkého východu, ale změna charakteru země, která migrační vlnu doprovází.

Čtěte dále: Europoslanci dávají Švédsku rok na splnění migračních kvót

Ve francouzských novinách se také hovoří o odmítavém přístupu ze strany Slovenska, které odmítá přijímat žadatele o azyl z blízkého východu podle uprchlických kvót, které stanovila Evropská unie během minulého roku. Po zveřejnění článku o projevu slovenského premiéra se zvedla vlna ohlasu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Cylonphoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru