Politička

Německá levicová politička se stala obětí útoku dortem

Antifašistická iniciativa Dorty pro nepřítele lidí úřadovala před několika dny v německém parlamentě, kde jeden z členů tohoto uskupení hodil po jedné z levicových političek dortem. Jak následně útočník vysvětlil svoje konání, útok na německou političku měl být součástí kampaně, která nese výše zmíněný název. Jak tvrdí německá média, terčem útoku se stala levicová politička Sahra Wagenknechtová, kterou napadl antifašistický aktivista, který ve svém konání zaútočil na političku nezvykle dortem. O šokujícím případu z německého parlamentu informoval německý deník Der Spiegel.

Německá levicová politička Sahra Wegenknechtová se stala terčem útoku dortem od antifašistického aktivisty

Jak dále uvedl Der Spiegel, několik dalších aktivistů se v momentě útoku pohybovalo v sále, kde rozdávali během jednání letáky, na kterých byla zobrazena napadená politička, jenž aktivisté přirovnávají k Beatrix von Storch, jenž je členkou protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD). Politici se také snaží přenést hněv národa na politickou scénu, píše se na letáčcích aktivistů.

Čtěte dále: Německo představilo další „skvělý“ plán na přerozdělování uprchlíků

Jak je vidět na pořízeném záběru z útoku na levicovou političku, aktivista se snažil z místa činu utéct, byl však zadržen tamější ochrankou. Mluvčí politické strany médiím uvedla, že již bylo vzneseno na mladíka trestní oznámení.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru