Islámský stát

Islámský stát dobyl území nedalo hranic s Tureckem

Radikální islamisté z uskupení Islámského státu dobyli území od povstalců, jenž se nachází v těsné blízkosti u hranic s Tureckem, které bývá často obviňováno ze spolupráce a obchodováním právě s těmito radikály z IS. Militantům z Islámského státu se tak podařilo díky rychlé a úspěšné operaci přiblížit k pohraničnímu městu Azáz, které sousedí s Tureckem. Islámskému státu se podařilo během minulých dní dobýt od povstalců více než šest vesnic, které se nacházejí u hranic s Tureckem a blíží se k městu Azáz, oznámila zpravodajská agentura AP.

Islámský stát dokázal dobýt několik vesnic a blíží se k městu Azáz, jenž se nachází několik kilometrů od Turecka

Radikální islamisté se tak nezadržitelně blíží k městu Azáz, jenž mají pod kontrolou povstalci. Syrské město Azáz obývají desetitisíce vysídlených civilistů, kteří museli utéct k hranicím Turecka, aby se zachránili před řáděním teroristů z IS.

Čtěte dále: Německo eviduje nárůst nebezpečných islamistů v zemi

Syrské město, jenž se nachází v blízkosti hranic s Tureckem se již v minulosti muselo bránit útokům ze strany Islámského státu, který útočil na bojovníky kurdských Syrských demokratických sil, jenž se pohybují ve výše zmíněné oblasti. O vojenských akcích a postupu ze strany Islámského státu informovala Organizace Syrské pozorovatelské centrum pro lidská práva (SOHR).

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru