Italské úřady

Italské úřady zadržely afghánského migranta, který plánoval útoky v Evropě

Italské úřady informovaly v minulých hodinách o zadržení podezřelého afghánského migranta, který měl údajně plánovat teroristické útoky v Evropě. Jak informují italské úřady, zadržený uprchlík plánoval cestu do přístavního francouzského města Calais, kde chtěl společně s ostatními žadateli o azyl pokračovat do Velké Británie. V Calais aktuálně čekají stovky uprchlíků na nelegální převoz do Velké Británie. V souvislosti se zatčením podezřelého migranta z Afghánistánu italské úřady oznámily, že je podezřelý ještě jeden muž, který je označen za osobu na útěku a je po muži vyhlášeno pátrání.

Italské úřady informují a zadrženém uprchlíkovi z Afghánistánu, který je obviněn z mezinárodního terorismu

Italská policie měla podle tamějších zpráv zatknout teprve 23- letého uprchlíka z Afghánistánu ve městě Bari, které se nachází na jihu Itálie. Jak uvedl tamějšího prokurátor Rossi, Hakím Nasírí byl zadržen po nálezu fotografií potenciálních cílů teroristických útoků v Evropě, které měl mladý uprchlík v mobilních telefonu.

Čtěte dále: Španělé se pustili do boje proti stavění mešit radikální metodou

V mobilu uprchlíka byly nalezeny potenciální cíle útoků například v Londýně, Paříži nebo Římě, společně s islámskou propagandou a snímku, na kterém drží kulomet M16. Jak uvedl na konferenci Rossi, takovéto důkazy postačují, aby byl muž podezřelý z terorismu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com)

Přejít nahoru