Útočník

Útočník v Německu pobodal na nádraží čtyři osoby a křičel Allahu akbar!

Rozhlasová stanice Bayerische Rundfunk v minulých dnech oznámila ve vysílání útok na nádraží v německém městě Grafing, které se nachází nedaleko města Mnichov. Podle tamějších zpráv měl útočník pobodat přibližně 4 osoby, přičemž jedna napadená osoba utrpěla vážná zranění a je v ohrožení života. Svědci z útoku zatím neznámého pachatele rozhlasové stanici Bayerische Rundfunk potvrdili, že útočník při bodání do obětí křičel “Allahu akbar”. Tamější policejní složky již dopadly pachatele útoku na německém nádraží a v současnosti se muž nachází ve vazbě na policejní stanici.

Útočník na nádraží v německém městě Grafing pobodal čtyři osoby, přičemž jedna utrpěla vážná zranění

Jak uvedla německá policie, v současnosti již započalo vyšetřování muže, který je obviněn z napadení čtyř osob na nádraží ve městě Grafing. K útoku mělo podle tamějších zpráv dojít před pátou hodinou ranní ve městě, které je vzdáleno přibližně 32 kilometrů od Mnichova. Policejní mluvčí však médiím nepotvrdila totožnost podezřelého muže.

Čtěte dále: Španělé se pustili do boje proti stavění mešit radikální metodou

Vzhledem k informacím od svědků napadení německá policie zatím nemůže potvrdit, zda měl tento čin teroristické motivy. O hrůzném případu z Německa informovala tisková agentura DPA. Jak uvedla starostka města Angelika Obermayrová, útočník je muž německé národnosti, uvedly noviny Süddeutsche Zeitung.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru