Amerika

Neporazitelná Amerika nebo se blíží konec říše?

Pokud byste žili mimo západní Říši, mimo americké okupační zóny, pak byste si uvědomili, jak velký je jiný a krásný svět, který se neřídí a není řízen z Washingtonu, který není perverzní a nelidský. Svět, kde i zdravý rozum zvítězí a platí tam tradiční hodnoty.

Bude se historie opakovat? Neporazitelná Amerika nebo ji čeká stejný osud jako římskou říši?

Historie se opakuje jako před 2000 lety. Tehdy se rozprostírala římská říše kolem Středozemního moře, od Sýrie do Španělska, ze severní Afriky do Skotska, a Řím chtěl dominovat tehdy známému světu. Za hranicemi říše římské, za Hadriánůvým valem, tam byli z římského pohledu jen necivilizovaní divoši. Píše se na blogu Schall und Rauch.

Tak je tomu i dnes. Takzvaný Západ také řekl, že on je civilizovaný svět, a všechno ostatní je obýváno primitivními barbary, kteří proti Západu válčí. Všechny zdroje na světě patří americké říši a snadno si je může vzít.

Když se podíváte na fakta, pak území, kde dominuje Amerika je jen zlomek zemského povrchu. Stejně jako římská říše byla jen malá část světa. Byly  zde na jiných kontinentech daleko vyspělejší civilizace, ať už ve Střední a Jižní Americe nebo ve střední a východní Asii.

Římané měli nejvíce “know-how” ukradených Peršanům, Řekům a Egypťanům, kteří byli už dávno “civilizovaní”. I Amerika většinu znalostí a dovednost získala z Evropy.

Západ mluví arogantně, o takzvaném svém světovém společenství, zatímco z hlediska prostoru a tím i počtu obyvatel žije mimo území americké říše daleko větší počet obyvtale na daleko větším území.

Hnutí nezúčastněných
To je vidět například podle Hnutí nezúčastněných zemí (NAM), které se skládá ze 120 členských zemí a 15 pozorovatelů. Země Hnutí nezúčastněných zemí představují 55 procent světové populace a na Valném shromáždění OSN mají téměř dvě třetiny hlasů.

Přidáme-li Rusko jako největší zemi na světě, moc plochy pro Západ nezůstane. Jen v západní Evropě, Severní Americe a Austrálii. To by mělo být světové společenství?

Ale takový špatný, sobecký a centralizovaný obraz nám předkládají západní politici a média.  My Západ jsme pupkem světa, vše se točí jenom kolem Washingtonu, americký prezident jako by byl šéf celku. Stejně jako Římané si mysleli, že Řím bude hlavním městem a císař bohem a pánem nebe a země.

Je zajímavé, že dnes stejně jako tehdy, se předpokládá, že impérium je silné a bude navždy.  Američtí vládci  si myslí, že den vítězství nad všemi “nepřáteli” se blíží. Římané si to také mysleli a jejich poslední mince měly nápis “Roma Invicta” Řím je neporazitelný.

Sdělení “nepřemožitelnosti” na posledních římských mincí mělo podpořit moc říše, ale Řím a západní římská říše v roce 476 se zhroutila. Stejný osud potká americkou říši a jejich evropské vazaly. Kolaps a sebedestrukce je již delší dobu v plném proudu. Končí blog na německém Schall und rauch.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru