Matka zesnulé dcery

Matka zesnulé dcery z Pařížských útoků: Zabil mi dceru, nebudu mu platit právníka!

Představte si situaci, že byla vaše milovaná osoba z rodiny zavražděna během teroristických útoků a vy teď musíte platit za právního zástupce pro teroristu, který zabil vašeho blízkého. Pokud by vám někdo něco takového řekl, budete si myslet, že je to svět postavený na hlavu. Bohužel přesně takto se cítí matka Élizabeth Boissinot, která přišla během nedávných teroristických útoků v Paříži o svoji 25- letou dceru, která byla 13. listopadu zavražděna. Mladá žena byla zastřelena podle tamějších informací na terase baru Le Petit Cambodge.

Matka zesnulé dcery odmítá platit za právního zástupce pro muže, který organizoval teroristické útoky v Paříži

Po teroristických útocích v Paříži přežil jediný organizátor útoků, který bude v následujících týdnech souzen ve Francii. Jelikož však Salah Abdeslam nedisponuje žádným příjmem, nemůže si dovolit obhajobu. Tu mu však zajistí samotný francouzský stát, tudíž bude zaplacen právník z peněz daňových poplatníků, kteří během teroristických útoků přišli o rodinné příslušníky.

Čtěte dále: Islámský stát připravuje teroristické útoky na evropské pláže

Rozhořčená matka oběti napsala dopis francouzskému prezidentovi, ve kterém kritizovala současný systém, ve kterém mají teroristé větší práva než oběti. Matka Hollandeovi také pohrozila, že nebude platit daně, jelikož ze svých peněz nebude platit obhajobu pro Abdeslama, jelikož na to má právo.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru