Spojené státy

Spojené státy varují syrskou vládu před návratem války

Spojené státy varují syrskou vládu před navrácením války zpět do Sýrie, pokud se nebude respektovat příměří, které bylo v zemi nastoleno. Před porušením příměří varuje syrskou vládu americký ministr zahraničních věcí John Kerry, který však mířil varování na nesprávnou stranu. A to na státy Perského zálivu, jenž jsou podporovány vojáky z teroristické organizace Fronta an-Nusrat. Tito teroristé se provinili nedávno raketovými útoky, kterými odstřelovali radikální islamisté nedalekou nemocnici, která se nachází ve městě Aleppo.

Spojené státy a varují před možným navrácením válečného konfliktu, jestliže nebude dodrženo příměří

Sýrie vykládá značné síly na ustanovení příměří v Sýrii, zvláště ve městě Aleppo. V této souvislosti se vyjádřil americký ministr zahraničních věcí John Kerry, který varuje před navrácením války, jenž může způsobit právě nedodržování domluveného příměří. Před porušením příměří varoval syrského prezidenta Assada americký ministr během úterního rozhovoru ve Washingtonu. Mohou také existovat i jiné důsledky, o kterých budeme ještě diskutovat, dodal John Kerry.

Čtěte dále: Bílý dům nepovažuje vyvražďování křesťanů skupinou IS za genocidu

Situace v Sýrii je však mimo kontrolu. Uzavřené příměří, které bylo schváleno 27. února letošního roku bylo 22. května porušeno, když v Sýrii zemřelo více než 250 civilistů během teroristických útoků ve městě Aleppo, jenž měli uskutečnit bojovníci milice al-Nusrat.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru