Migranti

Migranti ničí osobní automobily a staví barikády! Co na to policie?

Již několikrát jsme Vás informovali o případu, kdy ve francouzském městě Calais došlo k výtržnostem, které způsobili tamější žadatelé o azyl, jenž se snaží nelegálně dopravit do Velké Británie a nocují tak provizorně ve francouzském městě. Z Calais přicházejí další zprávy o případech napadení a zničení cizí věci. Tamější migranti, kteří se v Calais zdržují v opravdu velkých počtech, ničí tamějším obyvatelům osobní automobily a dokonce staví barikády na silnicích a stěžují tak práci řidičům kamionů. Řidiči kamionů se musejí s uprchlíky v Calais vypořádávat již od konce minulého roku.

Migranti ve francouzském Calais ničí osobní automobily, napadají tamější obyvatele a staví barikády na silnicích

K incidentům mělo dojít podle tamějších informací na severu od francouzského města Calais, kde migranti čekali na projíždějící auta, na která následně uprchlíci útočili. Uprchlíci, kteří se snaží aktuálně dostat do Velké Británie umisťují na silnice pneumatiky, dřeva, jenž následně zapalují a nutí tak řidiče kamionů k zastavení.

Migranti

Čtěte dále: Angelina Jolie: Nezavírejte před uprchlíky hranice a neopouštějte EU

Řidiči kamionů, kteří se setkali s těmito uprchlíky tvrdí, že bývají často ozbrojeni železnými tyčemi a snaží se tak dostat do přívěsů. Uprchlíci následně poškozená auta vykrádají, včetně dokladů napadených posádek. Obyvatelé města Calais všechny varují, že je jízda automobilem po setmění více než nebezpečná.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru