Rada islámské ideologie

Rada islámské ideologie požaduje přijetí zákona o “lehkém bití” žen

O neuvěřitelném případu z blízkého východu informoval pákistánský deník Express Tribune, který upozornil na doporučení Rady islámské ideologie (CII), jenž doporučuje přijetí zákona, který dovoluje tamějším mužům “lehce bít” jejich ženy. Podle tamějších informací se jedná o takzvané disciplinární opatření, které dovoluje mužům legálně uhodit ženy. Na celém případu je nejvíce šokující to, že Rada islámského ideologie je ústavní orgán v Pákistánu, který tamějšímu parlamentu doporučuje formování nových zákonů, které politici z Pákistánu následně ustanovují. Poslanci parlamentu však nemusí brát návrhy CII vůbec do úvahy, uklidňuje situaci deník Express Tribune.

Rada islámské ideologie navrhuje pákistánskému parlamentu přijetí nového zákona, který dovoluje bití žen

Jak uvádí Rada islámské ideologie, muž by měl mít podle tohoto zákona právo lehce uhodit ženu, pokud nebude dodržovat jeho nařízení nebo se odmítne obléct podle jeho přání. V jakém případě by měl mít muž uhodit svoji ženu? CII navrhuje uzákonění uhození pokud si žena odmítne obléct hidžáb, mluví s cizími lidmi nebo mluví tak nahlas, že ji mohou bez problému slyšet kolemjdoucí.

Čtěte dále: Islámská nadace: Premiér uráží muslimy, necítíme se tu bezpečně

Rada islámské ideologie v minulosti zavrhla zákon na ochranu žen před násilím, který označila za protiislámský. Stejná organizace požaduje fyzické tresty žen, pokud odmítnou soulož, nedbají na svoji hygienu nebo pokud ženy poskytnou finanční podporu bez manželova souhlasu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru