Rusko

Rusko umístí na hranice s Evropu tři nové divize

Rusko pokračuje ve své vojenské agresi na hranicích s Evropou. Ruský ministr obrany oznámil, že země do konce tohoto roku umístí dvě nové vojenské divize na západní hranice Ruska s Evropou a třetí bude umístěna na jižní hranici Ruska. Více informací ruský ministr obrany neprozradil, ani kolik vojáků se vyskytuje v jednotlivých vojenských divizí, které budou bránit hranice mezi Ruskem a Evropou. Podle dosavadních zpráv se jedná o reakci Ruska na posilňování vojenských kapacit NATO.

Rusko vytvořilo nové vojenské divize, které budou do konce letošního roku umístěny na hranice s Evropou

Sergej Šojgu, ruský ministr obrany, tak reagoval během minulých hodin na již zmíněné vojenské kapacity NATO, konstatuje zpravodajská agentura AP. Agentura TASS uvádí, že se ministr obrany vyjádřil tak, že už se začalo s přípravou míst, kam budou přepraveny nově vzniklé vojenské divize. Na výstavbu vojenské techniky budou použity podle vyjádření ministra modulové stavební prvky, díky kterým bude divize připravena do tří až čtyř týdnů.

Čtěte dále: Rusko má u hranic dostatek vojenské síly na moment překvapení

O nových divizích hovořil ruský ministr obrany již v lednu letošního roku. Jak uvedla agentura TASS, v každé divizi by mělo sloužit přibližně 10 tisíc vojáků, kteří budou připraveni na případný zásah.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru