Spojené státy

Spojené státy zabily 150 lidí v zemi, se kterou ani nejsou ve válce

Americká vláda nechala před několika hodinami zabít přibližně 150 lidí v zemi, se kterou nejsou Spojené státy ani ve válečném konfliktu. Podle předběžných zpráv se mělo jednat o letecký útok pomocí bezpilotních dronů, které měly útočit na obyvatele v Somálsku. V africkém Somálsku měla vláda Spojených států uskutečnit již v minulosti řadu leteckých útoků za pomoci bezpilotních dronů. Podle vyjádření ze strany USA se mělo 150 zavražděných osob ze Somálska angažovat v minulosti v teroristické činnosti, proto musely být tyto osoby zneškodněny.

Spojené státy nechaly zavraždit více než 150 osob ze Somálska, které měly mít teroristickou minulost

Vláda Spojených států však po leteckém útoku nezveřejnila žádná jména nebo seznam zavražděných osob. Je také důležité zmínit, že zprávy z USA uvádějí, že se jednalo o vojáky, nebylo však upřesněno, zda byli opravdu nebezpeční a určeni k likvidaci ze strany americké armády. V mnoha případech, kdy byli zavražděni právě obyvatelé ze Somálska, tak uvádějí zprávy ze Spojených států, že se jednalo o vojáky, ale není vždy potvrzeno, že se jednalo opravdu o teroristy.

Čtěte dále: Japonsko nevstoupí do NATO, bojí se více Ruska než USA

V roce 2013 ustanovila Obamova administrativa pojem “militant”, kterým může být jakýkoliv muž ve vojenském věku. V tomto případě může být téměř každý zavražděný muž považován za nepřítele.

(KPa, ca.cz, ta.com, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru