Turecké komando

Turecké komando zaútočilo v Sýrii a eliminovalo více než 50 teroristů z IS

Turecké komando poprvé uskutečnilo v Sýrii vojenskou akci, při které útočila hrstka speciálně vycvičených vojáků z Turecka na pozice radikálních islamistů z organizace Islámský stát. Během vojenské akce se podařilo podle tamějších zpráv komandu eliminovat více než 50 teroristů z Islámského státu. Skupina přibližně 20 vojáků podnikla útok v oblasti severní Sýrie, kterou by měli radikální islamisté ovládat. V brzkých ranních hodinách podniklo turecké komando vůbec první útok na pozice radikálních islamistů, který probíhal bez větších problémů, uvedlo v tisku Turecko.

Turecké komando v obsazení přibližně 20 vycvičených vojáků podniklo útok na pozice ovládané IS v Sýrii

Po útocích tureckého komanda nastoupilo turecké letectvo, které začalo bombardovat pozice Islámského státu a Turecku se tak podařilo zlikvidovat více než 50 radikálních islamistů, několik budov IS a také muniční sklady teroristů. Hlavním cílem útoku bylo zničení odpalovacích ramp na rakety, kterými islamisté disponovali. O úspěšném útoku jako první informoval vládní deník Yeni Safak.

Čtěte dále: Viktor Orbán: Povinné přijímání uprchlíků je rána pod pás

Jak uvádějí zprávy z Turecka, útoky tureckého komanda donutily radikální islamisty z Islámského státu k ústupu z oblasti. Už v sobotu informovala tamější média o leteckých útocích, které podnikly mezinárodní koalice na severu Sýrie. Mělo se jednat zejména o útoky Ruska a Spojených států.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru