USA

WSJ: Umírněná syrská opozice slouží ve službách USA

Veškeré zprávy nasvědčují tomu, že se začíná pomalu, ale jistě drolit propaganda ze Spojených států o umírněné opozici v Sýrii, která  aktuálně bojuje za svobodu a demokracii proti režimu syrského prezidenta Bašára al-Asada. Jak uvedl Sam Dagher, dopisovatel pro americký deník The Wall Street Journal, tito radikální islamisté z blízkého východu nazývají Spojené státy “umírněnou opozicí”, která však má zásadní úlohu na blízkém východu. Podle Sama Daghera, tito radikální islamisté bojující v Sýrii slouží k poskytnutí politického krytí zločinů na mezinárodní scéně.

The Wall Street Journal informuje o “umírněné opozici” ze Sýrie, která slouží pro krytí zločinů ze strany USA

Jak uvedl americký deník The Wall Street Journal, radikální islamisté v Sýrii spolupracují s teroristickou organizací, která se nazývá Džebhat An-Nusra. Sam Dahgar také upozorňuje na to, že vláda USA stále finančně podporuje tuto takzvanou umírněnou opozici v Sýrii. Jak uvedl autor článku, teroristé bojují ve službách Spojených států na území Saúdské Arábie, Sýrie a Turecka.

Čtěte dále: Spojené státy zabily 150 lidí v zemi, se kterou ani nejsou ve válce

Washington se podle redaktora snaží tímto jednáním oklamat veřejné mínění mezi umírněnou opozicí a jinými teroristickými organizacemi, které slouží v Sýrii. Mnozí členové opozice jsou také podle redaktora připraveni podle jejich slov vstoupit do řad teroristických skupin, jenž slouží v dané zemi.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Volodymyr Borodin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru