Klaus

Václav Klaus: Migranti se chovají logicky, krizi způsobili politici

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus se vyjádřil k současné migrační krizi v Evropě, kterou nezpůsobili samotní uprchlíci a žadatelé o azyl, ale politici, kteří je do Evropy pozvali, domnívá se bývalý prezident. Uprchlíci se chovají logicky, to politici způsobili současnou uprchlickou krizi v Evropské unii, uvedl Klaus během své prezentace německého překladu své knihy Stěhování národů s.r.o., jenž napsal společně s Jiřín Weiglem. Po vyjádření bývalého prezidenta České republiky není tedy pochyb, koho za uprchlickou krizi v Evropě Klaus obviňuje.

Bývalý prezident Klaus obviňuje politiky EU za rozpoutání uprchlické krize, uprchlíci se chovají logicky, tvrdí

Není to nikdo jiný než německá kancléřka Angela Merkelová, která prakticky do Evropy uprchlíky pozvala. Dnešní masivní migrační vlnu nezpůsobili migranti. Ti se chovají logicky. Vyslechli volání Evropy, to je všechno. Můžeme za ni my všichni, hovořil médiím bývalý prezident Václav Klaus.

Čtěte dále: Politik na videu vysvětluje, jak by se neměli uprchlíci chovat k ženám

Podle exprezidenta České republiky nezvali všichni z Evropy uprchlíky do EU, ale mohou za to také lidé, kteří byli u voleb a tyto politiky si zvolili. Zastavit migrační vlnu, kterou vyvolala nezodpovědná evropská politiky na čele s německou kancléřkou Merkelovou, je podle exprezidenta politickou úlohou. O uprchlické krizi hovoří bývalý prezident jako o stěhování národů, které před 1500 lety zničilo antický Řím.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: yakub88 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru