Zeman

Zeman: Důsledky Brexitu budou pro EU nepříjemné

Český prezident Miloš Zeman se připojil k dalším politikům z celého světa a komentoval nedávné výsledky veřejného referenda o vystoupení Velké Británie z Evropské unie, kde Britové rozhodli ve prospěch takzvaného Brexitu. Český prezident také zdůraznil aspekt migrace a negativní zkušenosti, které s ní Britové mají. Rozhodnutí britských voličů bude mít pro Evropskou unii nepříjemné důsledky, vyhlásil před několika hodinami český prezident. Jak uvedl během svého prohlášení český prezident, hlavním faktorem, který vedl Brity k hlasování o vystoupení z EU, byla obava z migrační politiky, přičemž jej výsledek referenda velice zklamal.

Český prezident Miloš Zeman hovořil o důsledcích vystoupení Británie z EU, jenž zasáhnou celou Evropu

Tím, že vystoupila Velká Británie z Evropské unie, bude mít neefektivní Evropská komise volnější ruce, dodal během rozhovoru se svým mluvčím Ovčáčkem pro televizi OVTV. Jsem zklamaný stejně jako mnoho dalších lidí, kteří si uvědomují, jaké bude mít důsledky odstoupení Británie z EU, dodal.

Čtěte dále: S českým pivem se můžeme rozloučit! Modifikované přísady již brzy

Je nutné také poznamenat, že se pro odchod z EU vyslovila mírná většina, uvádí prezident České republiky. Britové mají už statisíce migrantů na svém území, a právě v Británii vznikl termín “no go area”, tedy oblast, kam se večer neodvažují jít ani policisté.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: yakub88 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru