Trump

Brexit dokazuje, že Trump bude novým prezidentem USA!

Výsledky referenda o odchodu Velké Británie ze struktury EU jsou jasným důkazem, že republikánský kandidát Donald Trump bude příští americký prezident, píše Daily Mail.

Zpravodajský deník Daily Mail tvrdí, že Brexit značně ovlivní prezidentské volby v USA, které vyhraje Trump

Uvádí, že tento názor se aktivně šíří v sociálních sítích. Je založen na skutečnosti, že fanoušci Brexitu vyhráli především kvůli svým kritickým postojům vůči migrantům zaplavují zemi. Trump také vede protiimigrační rétoriku, a je tedy pravděpodobné, že 8. listopadu budou Američané pro něj hlasovat.

Čtěte více: EU jako domeček z karet? Itálie už zvažuje referendum

Mnoho uživatelů sociálních sítí srovnává Trumpa s vůdcem Strany nezávislosti Nigelem Faragem nebo exstarostou Londýna Borisem Johnsonem. Oba politici byli aktivními příznivci vystoupení z EU.

Trumpův vzestup a úspěch Brexitu se staly dvěma z nejméně očekávaných politických událostí roku, konstatuje materiál. To znamená, že různé národy ve světě vítají izolacionistickou a nacionalistickou politiku v současném prostředí.

Čtěte dále: ROZHODNUTO! Velká Británie opouští Evropskou unii

Ve Velké Británii v referenda o odchodu této země z Evropské unie hlasovalo pro vystoupení 51,9% občanů, a proti 48,1%. Výsledky již stačila okomentovat řada světových vůdců, kteří tvrdí, že se jedná o důležitý akt v historii EU.

(KPa, pz.cz, Foto: Action Sports Photography / Shutterstock.com)

Přejít nahoru