Trump

Trump tleská rozhodnutí Britů vystoupit z EU

Kandidát na dalšího prezidenta ve Spojených státech Donald Trump v minulých dnech ocenil jednání občanů ve Velké Británii, kteří se rozhodli v nedávném referendu pro vystoupení z Evropské unie. Americký politik také dodal, že toto nebylo poslední hlasování o odchodu, což potvrzují i slova mnoha zastupitelů ze zemí v Evropské unii, kteří si pohrávají s myšlenkou veřejného referenda o vystoupení z Evropské unie. Příkladem může být například Le Penová z Francie, která nabádá k uspořádání referend ve Francii nebo například v Holandsku, kde požaduje referendum Geert Wilders, vůdce protiimigrační pravice, o vystoupení z EU.

Donald Trump blahopřál Britům, kteří se rozhodli pro odchod z EU a tvrdí, že další referenda budou následovat

Republikánský kandidát na dalšího prezidenta v USA ocenil hlasování obyvatelstva z Velké Británie. Britové si vzali zpět svoji zem, je to velká věc, dodal. Vyjádřil se tak během návštěvy golfového střediska ve skotském regionu South Ayshire, den po britském hlasování o vystoupení z EU.

Čtěte dále: ROZHODNUTO! Velká Británie opouští Evropskou unii

Lidé po celém světě jsou nahněvaní, vyhlásil Trump. Hlavní úlohou v hlasování hrála podle Trumpa obava z ochrany hranic, přičemž označil rozhodnutí obyvatelstva v Británie za fantastické a velké, přičemž budou brzy následovat další země.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Gino Santa Maria / Shutterstock.com)

Přejít nahoru