Britská poslankyně

Britská poslankyně byla za bílého dne postřelena do hlavy

Britská poslankyně Jo Coxová byla členkou opoziční labouristické strany a matkou dvou dětí. Ve volebním obvodě v obci Birstall nedalo města Leeds však byla zatím neznámým útočníkem dvakrát střelena do hrudi, přičemž útočník se následně sklonil nad ležící poslankyni, kterou třetí ránou do hlavy ženu usmrtil, uvedl očitý svědek, který celou situaci sledoval. Jak uvádí svědci události, žena se snažila s útočníkem bojovat, přičemž muž vytáhl lovecký nůž a šestkrát ženu bodl. Lidé křičeli a utíkali z místa vraždy, popisuje další svědek televizní stanici BBC. Pachatel po usmrcení ženy do své oběti následně kopal.

Britská poslankyně Jo Cox byla za bílého dne usmrcena střelbou ze zbraně a bodnými ranami loveckým nožem

Policie na místě činu zatkla 52- letého muže, ale do současných chvil nemůže určit, zda se opravdu jednalo o vraha, který tak nejspíš zůstává nedopaden, uvedla zpravodajská agentura DPA. Bližší informace o případu britská policie zatím nezveřejnila.

Čtěte dále: Eurokomisař: Pokud vystoupí Velká Británie z EU, bude to katastrofa!

K útoku na britskou poslankyni došlo pouhý týdnem před veřejným referendem o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Vůdce strany poslankyně Jo Coxové uvedl na svém profilu na Twitteru, že je absolutně šokován zprávou o útoku a že celá strana stojí při Jo Coxové.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru