Dětské otroctví

Chcete zastavit dětské otroctví? Vyhýbejte se těmto firmám

Kdo z nás nemá rád čokoládu? Určitě si každý z nás jednou za čas rád dopřeje trochu sladkého v podobě čokolády nebo dalších sladkostí. Zamysleli jste se však někdy nad tím, jakou cestou musí projít taková čokoláda, než se dostane k zákazníkovi v Evropě nebo kdekoliv na světě? Bohužel i v dnešním světě existují případy dětského otroctví, jenž podporují firmy, které následně prodávají produkty po celém světě. Několik firem dokonce už bylo usvědčeno, že ke své produkci čokolád provozuje dětské otroctví. V minulém roce bylo proti mnoha společnostem vzneseno obvinění. Mezi tyto firmy patří například Nestlé, Mars nebo Hershey.

Společnosti Nestlé, Mars a Heshey byly obviněny, jelikož využívají k produkci svých výrobků dětské otroctví

Společnosti tak nabádaly své zákazníky k finanční podpoře dětského otroctví, které se mělo odehrávat podle tamějších zpráv v Západní Africe. Děti v Západní Africe tak již patnáctým rokem sbírají kakao pro světové konglomeráty, které zasílají svoje produkty do celého světa.

Čtěte dále: Rakouský politik na videu vysvětluje, jak by se neměli uprchlíci chovat

Největšími zeměmi, které podporují dětské otroctví jsou Pobřeží slonoviny a Ghana, jenž zásobují neuvěřitelných 60 procent celosvětové produkce kakaa. V těchto zemích jsou nuceny děti ve věku od 11 do 16 let pracovat 80 až 100 hodin každý týden. Podle svědectví jsou děti šikanovány opasky a biči.

(KPa, ca.cz, ce.com, Foto: PavelSvoboda / Shutterstock.com)

Přejít nahoru