EU

EU má další “skvělý” plán, jak vydírat členské země k přijímání uprchlíků

Evropská komise vymyslela další “skvělý” plán, jak vnutit žadatele o azyl z blízkého východu zemím v EU. Když plán na udělování pokut za každého nepřijatého migranta nevyšel, přišla Evropská komise s novým plánem, který spoléhá na převoz uprchlíků přímo z Afriky do Evropské unie. EU v minulosti rozhodla, že bude státy Evropské unie pokutovat částkou 250 tisíc eur za jednotlivého migranta, kterého odmítne členská země přijmout. Proti tomuto návrhu Evropské komise se však svrhla vlna kritiky, jelikož by byla částka za několik desítek nebo stovek nepřijatých migrantů pro některé členské země naprosto likvidační.

EU hodlá dovážet utečence z Afriky do Evropy! Brusel chce tímto krokem zjednodušit legální cestu do unie

Pro německý deník Die Welt informoval o plánu komise eurokomisař pro migraci Dimitris Avramopulos. V první fázi se podle eurokomisaře zaměří Evropská unie na státy jako je Jordánsko, Libanon, Tunisko, Niger, Mali, Etiopie, Senegal, Nigérie a Libye. Cílem je boj s příčinami migrace a zpomalení neregulérní migrace do Evropy, tvrdí eurokomisař.

Čtěte dále: Rakouská televize nahrála scénu migrantů uklízejících po povodních

Výše zmíněné země se také podle eurokomisaře Evropské unii podepsaly, že budou přijímat nelegální migranty, kteří budou vyhoštěni z EU. Tento plán na spolupráci se zeměmi z Afriky bude stát podle dosavadních informací Evropskou unii přibližně 8 miliard eur.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: kafeinkolik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru