Fico

Fico: Co bude následovat po vystoupení Británie z EU, to ani Pán Bůh neví

Předseda slovenské vlády Robert Fico komentoval možný odchod Velké Británie z Evropské unie, o čemž se rozhodne v nadcházejícím referendu. Britský lid rozhodne o případném vystoupení během veřejného referenda během 23. června letošního roku, přičemž poslední zprávy poukazují na to, že stoupá počet lidí, kteří podporují Brexit, neboli vystoupení z EU. Ať výsledky veřejného referenda ve Velké Británii dopadnou jakkoliv, výsledky zatíží státy unie na několik měsíců. Pokud Britové nevystoupí, budeme muset okamžitě realizovat dohodu mezi EU a Británií, pokud však Velká Británie odstoupí, ani Pán Bůh neví, co se bude následně odehrávat, tvrdí Fico.

Slovenský předseda vlády Robert Fico hovořil o Brexitu, který v jakémkoliv výsledku zatíží EU na několik měsíců

Obavu před odchodem Velké Británie z Evropské unie prezentoval slovenský předseda vlády Robert Fico během setkání s českým protějškem Bohuslavem Sobotkou během návštěvy Prahy. Slovenský politik však doufá v to, že Velká Británie zůstane nadále členem Evropské unie.

Čtěte dále: EU potvrdila blokování nenávistného obsahu do 24 hodin

V souvislosti s odchodem Velké Británie z EU také hovořil slovenský politik o nutnosti reformovat dublinská pravidla, která se v současné době v souvislosti s uprchlickou krizí neustále porušují. Sobotka během rozhovoru se slovenským politikem nabídl Slovensku pomocnou roku s nadcházejícím předsednictvem Slovenska v Radě EU.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru