EU

EU nabádá migranty na cestu do Evropy, tvrdí šéf pobřežní stráže

Šéf pobřežní stráže v Libyi pro televizní stanici Sky News během svého rozhovoru odtajnil plány Evropské unie, která podle muže nabádá žadatele o azyl z blízkého východu a severní Afriky, aby se vydali na cestu do Evropy. Jak uvedl muž během rozhovoru, libyjské pobřežní stráži chybí dostatečné finanční prostředky na boj proti nelegální migraci a EU celou situaci ještě více zhoršuje, uvedl. Jak uvedla během rozhovoru pro televizní stanici Sky New pobřežní hlídka, unijní operace Sophia byla navržena tak, aby bylo zabráněno nelegální migraci a pašování lidí, ovšem realita je úplně jiná.

EU svým špatným plánem Sophia nabádá další uprchlíky k migraci přes moře, tvrdí šéf pobřežní stráže v Libyi

Operace a plán Evropské unie podle šéfa pobřežní stráže v Libyi povzbuzuje další toky nelegálních migrantů z blízkého východu a severní Afriky na vydání cesty do Evropy přes Středozemní moře. Libye se stala jednou z hlavních tras pro migranty, kteří míří do Evropy, dodal šéf pobřežní stráže.

Čtěte dále: Ozbrojené povstání uprchlíků: Vyžadují peníze, africké jídlo a TV

Jak poznamenala Sky News, podle mezinárodního práva nemohou do libyjských vod vplout bez povolení lodě a musí zůstat nejméně 12 námořních mil od libyjského pobřeží, což se každým dnem podle pobřežní stráže porušuje v souvislosti s pašováním migrantů do Evropy.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Malcolm Chapman / Shutterstock.com)

Přejít nahoru