Merkelová

Merkelová vyzývá Británii: Važte slova po smrti Jo Coxové

Německá kancléřka Angela Merkelová komentovala nedávnou smrt britské političky Jo Coxové, která byla zatím neznámým útočníkem na ulici za bílého dne pobodána a zastřelena. V této souvislosti varovala německá politička Velkou Británii a Brity, aby vážili slov po smrti Coxové ohledně budoucího referenda o vystoupení Velké Británie z EU, jenž se bude konat 23. června letošního roku. Je důležité stanovit hranice v projevu, nebo bude radikalizace nezastavitelná, dodala politička. Přehánění a radikalizace jakou součást jazyka nepomáhají k vytváření atmosféry a respektu, reagovala německá kancléřka na otázku, která se týkala právě vraždy britské političky Jo Coxové.

Německá kancléřka Angela Merkelová komentovala vraždu britské političky Coxové a varuje před radikalizací

To je důvod, proč si všichni ceníme demokratických pravidel hry. A dobře víme, jak je důležité vytyčit limity, jak v řeči, nebo ve výběru argumentů, ale také ve výběru částečně pohrdavých argumentů, dodala německá kancléřka. Politička také nabádá na respektování víry a přesvědčení ostatních lidí.

Čtěte dále: Brexit může vyvolat řetězovou reakci, tvrdí Asselborn

V opačném případě bude radikalizace již nezastavitelná, dodala politička. Velkou Británii za dva dny čeká veřejné hlasování o případném vystoupení z Evropské unie, přičemž podle posledních veřejných statistik mají náskok euroskeptici, uvádějí výsledky veřejného mínění.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru