Německo

Německo zadarmo poskytne parcely na výstavbu mešit pro muslimy

Německo, konkrétně německé město Monheim am Rhein, nabídlo pro dvě islámské společenství parcely pro výstavbu mešit pro muslimy zcela zdarma, informují tamější média. K nabídce se také stihl vyjádřit starosta výše zmíněného německého města, který zadarmo nabídl parcely v blízkosti křesťanských kostelů, jenž mají podle tamějších informací hodnotu přibližně 850 tisíc eur. Islámské společenství však dostane tyto prostory na stavbu zadarmo. I přes fakt, že jsou tyto pozemky poskytnuty zcela zdarma, nejedná se o dar, dodal starosta německého města, jelikož tento pozemek výše zmíněné komunity nemohou volně použít, jelikož už je předem dojednáno, za jakých podmínek budou prostory využity.

Německo poskytlo zdarma pozemky pro islámské komunity, které mají přibližnou hodnotu přes 850 tisíc eur

Jak informují tamější média, bez souhlasu města se parcela neposkytne třetím stranám, ale jednoznačně bude na tomto pozemku postavena mešita, jejíž minarety by neměly přesáhnout výšku dvaceti metrů. Komunity se také zavázaly, že neposkytnou přístup radikálním kazatelům.

Čtěte dále: Ozbrojené povstání uprchlíků: Vyžadují peníze, africké jídlo a TV

I když byly všechny výše zmíněné předpoklady schváleny, zatím není jasné, jak často nebo pokud vůbec, budou tato fakta německým městem kontrolována. Krok vychází z vládní reformy, která počítá s výstavbou mešit takřka po celém Německu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru