EU

EU potvrdila blokování nenávistného obsahu do 24 hodin

Evropská unie v minulých hodinách potvrdila úmluvu s giganty jako jsou Google nebo Microsoft na blokování nenávistného obsahu ze sociálních sítí, který bude podle zástupců z EU blokován do 24 hodin od jeho zveřejnění. Již před několika týdny jsme vás informovali o záměru Evropské unie, která se rozhodla v souvislosti s příchodem žadatelů o azyl z blízkého východu regulovat nenávistný obsah na internetu. Evropská rada však navrhla spojenectví v tomto boji proti nenávisti a spojí tak síly s giganty jako jsou společnosti Google nebo Microsoft.

EU potvrzuje spojenectví se společnostmi Google a Microsoft v boji proti nenávistnému obsahu na internetu

Následně budou blokovány nenávistné komentáře a jakékoliv příspěvky do 24 hodin, jenž se objeví na sociálních sítích jako je Facebook, Twitter nebo například Youtube. Výše zmíněné sociální sítě tak nadále budou blokovat nenávistné příspěvky, v některých případech dokonce i samotné uživatele, kteří budou obsah šířit.

Čtěte dále: Unie se dohodla se sociálními sítěmi na blokování nenávistného obsahu

Výjimkou nebudou také samotné stránky, které budou takové příspěvky zveřejňovat. Jak uvádějí zástupci z Evropské unie, současná spolupráce si mimo jiné také klade za cíl utužit vztahy s organizacemi, které bojují již dlouhou dobu proti nenávisti a rasismu na internetu.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru