USA

Trojský kůň USA na Slovensku a nová vojenská základna NATO v Prešově

Trojský kůň USA na Slovensku a nová vojenská základna NATO v Prešově PREŠOV – V kasárnách v bratislavských Vajnorech bude vybudováno v pořadí druhé centrum NATO, poté již existujícím v Brně, které má řešit problémy s minami a nástrah. Toto druhé centrum bude připravovat personál zpravodajských a kontrarozvědná služeb, což se projeví jako vybudování “mini základny” styčného integračního týmu pro nasazení sil rychlé reakce NATO.

USA chtějí postavit další vojenskou základnu NATO, která by se měla začít stavět ve slovenském Prešově

Máme v živé paměti nabídku prezidenta Kiska na vybudování logistické základny, v podstatě muničního skladu NATO v Popradu, co se setkalo s velkou nevolí a odporem občanů ČR.

Pochybné obchodní aktivity ministra obrany Glváče, tedy nákup zbytečné vojenské techniky za naprosto nevýhodných podmínek pro ČR, znamenají velmi rychlou cestu k závislosti ČR na zbraních z produkce USA, což vede k likvidaci posledních zbytků nezávislosti a kompletní ztrátě suverenity ČR. Stáváme se další kolonií USA pod diktátem z Bruselu.

Když se podíváme do nedávné minulosti, nejdříve se odstranila bojeschopnost České armády v průběhu posledních 11 let v rámci členství v NATO. V současnosti nastal a dále probíhá proces podřízení České armády pod absolutní diktát a dozor velení NATO, bez jakékoliv vlastní národní doktríny obrany státu a vlastních občanů.

Začala se dobyvačnou éra zakomplexovaných a morálně pokřivených elit USA a Bruselu s cílem ovládnout ruskou zem na úkor obětí i ze strany Slovenska i ostatních východních členy zločinecké aliance NATO.

Vše však nějak musí začít, pokud možno, bez vědomí a bez odporu obyvatelstva ČR. Základny NATO, jinak sofistikovaně nazývané “centrum pro řešení problémů” či “integrační centrum”, nebo “centrum výcviku”, se nedají vybudovat za měsíc.

Vždy se začíná s malými počty, později se začne s narůstáním sil a prostředků podle předem schváleného plánu, který má již USA pro východní země aliance dávno hotový, tedy to neplatí jen pro ČR.

S podivem se nezmiňuje, zřejmě záměrně, trojský kůň NATO na Slovensku, a tím je výcvikové centrum pro vrtulníky Black Hawk v Prešově. Je třeba si uvědomit, že Letecké křídlo genplk. Jana Ambrus Prešov je plnohodnotná letecká základna s kompletně vybudovaným zázemím. V samotném Prešově byla kdysi velká vojenská posádka. To znamená, že je tam vybudováno logistické zázemí pro mnohem větší počet vojáků, než je tam dnes.

Na základě kontraktu na nákup amerických vojenských vrtulníků Black Hawk a vybudování výcvikové základny pro tyto vrtulníky, nic nebrání leteckou základnu v Prešově doplnit o nezbytné vojenské vybavení pod pláštíkem modernizace. Pěkně potichu, bez pozornosti veřejnosti, v Prešově vznikne letecko – výcviková základna pro útvar superrychlého nasazení armád NATO.

V případě zhoršené politicko-vojenské situace by tato základna mohla být rychle doplněna o výzbroj a významný počet vojáků z jiných členských států NATO, čímž se z Prešova velmi rychle stane jedna z největších základen NATO ve východní Evropě. Automaticky se tak stává terčem útoku nejen vojenská základna, ale i celé město Prešov a okolí.

Je totiž rozdíl, pokud jsou na základně pouze vojáci Slovenské OS, nebo jsou tam i vojáci z jiných členských států NATO.

Vláda ČR takto udělala podraz na občany ČR. Je sice pravda, že OSSR jsou součástí NATO podle platné smlouvy. Nicméně členství v NATO nebylo potvrzeno zvolený lidovým hlasováním, čímž pro občany Slovenska tato smlouva nemusí být závazná. Politici tvrdí, že nelze zrušit. Každou smlouvu lze anulovat na základě všelidového hlasování v referendu. Je třeba, aby se občané ČR vyjádřili, zda Slovensko má i nadále setrvat v NATO.

Tím, že aktuální vláda ČR povolila vybudování základny NATO v Prešově, spáchala odporný akt velezrady, protože přímo ohrozila životní zájmy občanů ČR. Udělala ze Slovenska terč útoku v příštím možném konfliktu. Dost je již na tom, že jsme v NATO a stáváme se v morální i faktické rovině spolupachateli zločinů NATO po celém světě. Každý vlastenec by si měl uvědomit, že svým mlčením přímo podporuje vládu ČR v její zločinném řízení.

Koupě vrtulníků a ústupek ve formě vybudování základny NATO v Prešově je vlastně výměna za pracovní místa v US STEEL. Vláda ČR podlehla vydírání Američanů. Na jednání, kde byl předseda vlády, ministr zahraničních věcí a vnitra, údajně dohodli že US STEEL dále nebude platit daně a také dohodly nákup několika předražených nepotřebných vrtulníků jako zástěrku pro vybudování základny NATO a další věci, které teprve vyplouvají na povrch.

Je to hrozná zrada vlády ČR, vždyť si jen uvědomme, že US STEEL brzy dotvoří moderní ocelárnu v Miskolci a ocelárna v Košicích bude ponechána svému osudu a budou zrušeny pracovní místa. Jenže to bude už po volbách. Do budoucna můžeme takto očekávat další “výhodné” nabídky ze strany spojenců a USA, například nám vnutit zastaralé tanky Abrams ze skladů přebytečných zásob armády USA a nevhodné jaderné palivo do naší jaderné energetiky od Westinghouse. To už budeme pomalu přepisovat ústavu ČR, kde budou vymazány slova svrchovanost a suverenita.

Proces se již začal, avšak vše se v plné parádě ukáže až po volbách, není přece vhodné před volbami strašit voličů. Jak to řekl prezident Kiska? “Lidská práva nesmí být nadřazeny obchodním zájmům.” Příjemné probuzení do Nového volebního roku. Autorem textu je Ing. Jozef Žarnovičan. Aktuálně.cz ho zveřejnilo v plném znění.

(KPa, skn.cz, Foto: Patrik Slezak / Shutterstock.com)

Přejít nahoru