Evropa

Evropa se bouří: Skoro nikdo není spokojený s utečeneckou politikou

Podle studie organizace Pew Research Center, je Evropa nespokojena s aktuální utečeneckou politikou, kterou předvádí Evropská unie a její zástupci. Jak dokazují výsledky veřejného mínění, více než 68 procent Němců odmítá současnou utečeneckou politiku německé kancléřky Angely Merkelové, která před několika dny byla vyhlášena magazínem Forbes nejvlivnější ženou na naší planetě. Ve Švédsku je to dokonce 88 a v Řecku 94 procent obyvatel, kteří se jasně postavili proti současné migrační politice Evropské unie, která doslova vydírá členské země a nutí je donucovacími prostředky přijmout žadatele o azyl z blízkého východu.

Organizace Pew Research Center: Evropa je nespokojena se současnou politikou Evropské unie

Podobný trend se odehrává v dalších zemích v Evropské unii, jako je například Španělsko, Francie nebo Itálie, kde se většina korespondentů vyslovila proti současné politice Evropské unie v řešení problému uprchlické krize, uvedly výsledky společnosti Pew Research Center.

Čtěte dále: Strašidlo Bruselu: Mezi evropskými občany roste pesimismus k EU!

Spolkový úřad pro migraci dokonce očekává, že v následujících týdnech do země přicestuje přibližně půl milionu syrských uprchlíků. Úředníci také odtajnili, že z minulého roku stále čeká přibližně 400 tisíc žádostí o azyl na schválení nebo na zpracování. Nabídka integrace v Německu není doteď úplně adekvátní, uvedli pracovníci z Pew Research Center.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Lukasz Z / Shutterstock.com)

Přejít nahoru