hamburgery

Proč se hamburgery od McDonalda nerozloží?

Zahraniční média v poslední době přicházejí s novinkami, které příznivci zdravého životního stylu vědí už roky. Jedním z těchto zahraničních “objevů” médií jsou rychlá občerstvení, zejména McDonald’s a jejich škodlivý vliv pro lidské zdraví. Zahraniční stanice CNN přišla jako první se zprávou, proč se hamburgery nebo hranolky z výše zmíněného fast foodu nemohou rozložit, i když byly ponechány v testu půl roku na vzduchu. Následoval Washington Post a další velká zahraniční média, která zkoumala potravinové řetězce, jejichž potraviny se i po dlouhém půl roce nerozkládají.

Hamburgery z McDonald’s vydržely téměř dvacet let bez rozložení! Z čeho jsou vlastně tyto potraviny vyrobeny?

Na Youtube se dokonce objevilo video muže, který během roku 1989 nakoupil u McDonalda hamburgery, které se ani po téměř dvaceti letech nerozložily. Jak je možné, že se potraviny z fast foodu nerozkládají? První odpovědí mohou být chemikálie, není to však vše, co tyto potraviny obsahují. Hlavním důvodem, proč tyto potraviny nenapadají plísně je obsah sodíkových sloučenin v mase.

Čtěte dále: Švéd dostal 2 roky natvrdo, protože se bránil ozbrojenému přepadení

Jak už všichni dávno vědí, sůl může být výborným konzervantem, kterým se u McDonald’s opravdu nešetří. Příkladem mohou být masové pirohy u McDonald’s, jenž jsou značně prosyceny sodíkem, aby byly označovány jako “konzervované maso”. Dalším důvodem, proč potraviny nenapadají plísně jsou chemické ingredience, které McDonald’s uvádí na svých webových stránkách.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru