Francouzská ministryně

Francouzská ministryně: Musíme začít vyučovat arabštinu na základních školách

Francouzská ministryně školství Najat Vallaud-Belkacemová čelí kritice ze strany mnoha domácích politiků, kteří odsuzují rozhodnutí političky, která navrhuje vyučování arabštiny pro děti na základních školách od šesti let. Nejedná se však o povinný předmět, ale o volitelný předmět pro žáky francouzských základních škol, přesto se návrh setkal s velkou kritikou. Francouzská ministryně školství tento návrh komentuje tím, že je Francie aktuálně největším domovem muslimské komunity, proto je třeba, aby se děti již od základních škol začaly učit arabštinu. Pro zahájení výuky arabštiny je však třeba překonat několik překážek, jenž stojí Belkacemové v cestě.

Francouzská ministryně školství Najat Belkacemová bojuje za výuku arabštiny na základních školách

V cestě za výukou arabštiny stojí francouzské političce v cestě dvě překážky. První jsou lidské zdroje, které na výuku zatím chybí a dalším problémem je souhlas rodičů, kteří musí souhlasit s výukou arabštiny na základních školách.

Čtěte dále: EU se dohodla se sociálními sítěmi na blokování nenávistného obsahu

Reakce na kontroverzní prohlášení na sebe nenechala dlouho čekat. Mladí lidé nepotřebují tento blud, ale posilnit kurzy francouzštiny a historie, uvedl Louis Aliot z Národní fronty na svém profilu na Twitteru. Výuka arabštiny by byla trojským koněm pro islámskou indoktrinaci, komentuje poslanec Bruno Le Maire z francouzského parlamentu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru