George Soros

George Soros: Rozpadem EU se Rusko změní na světovou velmoc

Maďarský multimiliardář a politolog George Soros potvrdil, že během procesu rozpadu Evropské unie se mění Rusko na světovou velmoc, informovala zpravodajská agentura Reuters o vyjádření Sorose. Maďarský politolog se tak vyjádřil k aktuálnímu dění v Evropě během akce “Otevřené Rusko”, jenž se konala během minulých dní v britském Londýně. K této příležitosti George Soros přirovnal aktuální dění v Evropě k opakování historie, když se vytvářel evropský národní svaz v letech rozpadu Sovětského svazu. Soros se tak vyjádřil v době, kdy ruský prezident Vladimir Putin v Petrohradě během Mezinárodního ekonomického fóra prohlásil Spojené státy za jedinou světovou velmoc.

Maďarský multimiliardář a politolog George Soros během setkání v Londýně komentoval současné dění v Evropě

Během minulých dní také Soros sdílel článek v deníku Guardian, kde varoval Londýn  před možným “černým pátkem”, který by mohl nastat podle názoru Sorose druhý den po veřejném referendu ve Velké Británii, pokud budou lidé hlasovat pro takzvaný Brexit.

Čtěte dále: Daily Telegraph podpořil vystoupení Británie z EU

Již na začátku června tohoto roku maďarský politolog tvrdil, že existuje velká šance na rozpad Evropské unie, jenž zapříčiní migrační krize, pokračující problémy s Řeckem a možný odchod Velké Británie z Evropské unie, o čemž rozhodnou občané již v zítřejších hodinách.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Adrin Shamsudin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru