USA

USA brzy budou čelit katastrofě horší, než byla Fukušima

Spojené státy brzy budou čelit tragédii mnohonásobně horší, než čemu muselo čelit Japonsko v souvislosti s havárii v jaderné elektrárně Fukušima, varuje britský deník Express. Podle geologů ze Spojených států potkají brzy USA rozsáhlá zemětřesení o síle 9,3 stupňů Richterovy škály. Podle geologů a britského deníku Express by se mělo jednat o deset silných otřesů, které mají zasáhnout území Spojených států v následujících dnech. Konkrétně by se mělo jednat o oblast v Kalifornii, podél San Andreaského zlomu, kde došlo během posledních deseti dní k otřesům mírné síly, uvádějí tamější zprávy.

USA brzy postihnou silná zemětřesení o síle 9,3 stupňů Richterovy škály, varuje britský deník Express

Ve výše zmíněné oblasti se mělo odehrát podle tamějších zpráv přibližně 200 malých otřesů, které napovídají, že brzy může dojít k velkému zemětřesení. Jak uvedl ve svém čísle britský deník Express, tamější záchranné složky se již aktuálně připravují na souboj s nejsilnějším zemětřesením v zóně Cascadia.

Čtěte dále: Američané: Spojené státy jsou nejsilnější, ztratily však respekt

Cascadia je oblastí, kde se tektonické desky posouvají pod sebe a hrozí tam tak k silnému zemětřesení. O možné katastrofě ve výše zmíněné oblasti diskutovali již na začátku roku vědci z USA, kteří zvýšili pravděpodobnost nejsilnějšího zemětřesení v oblasti o sto procent.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru