Hofer

Hofer vyhrožuje Evropské unii referendem v Rakousku

Prezidentský kandidát Svobodné strany Rakouska Norbert Hofer vyhrožuje Evropské unii referendem o vystoupení Rakouska z Evropské unie, pokud se zástupci z Bruselu uchýlí k jednání o politické centralizaci zemí v Evropské unii. V tomto případě bude Rakousko pokračovat po vzoru Velké Británie a bude jednat o veřejném referendu o vystoupení z EU. Neúspěšný kandidát na dalšího prezidenta v Rakousku očekává jeden rok, do kterého bude uspořádáno veřejné referendum o členství v unii. Jak informovala zpravodajská agentura Reuters, vůdce výše zmíněné politické strany Heinz-Christian Strache zaujal ve věci jednání o odchodu z Evropské unie klidnější přístup.

Prezidentský kandidát Norbert Hofer vyhrožuje Evropské unii referendem o vystoupení Rakouska z EU

Pokud bude v Evropské unii během jednoho roku nadále nastavený kurz směrem k centralizaci namísto přijetí základních hodnot, potom se musíme ptát, jestli chtějí být Rakušané členy Evropské unie, informují tamější média o projevu neúspěšného prezidentského kandidáta za stranu Svobodného Rakouska Norberta Hofera.

Čtěte dále: Rakousko čeká opakování prezidentských voleb možná už na podzim

Zakládající otcové EU chtěli zabezpečit užší hospodářskou spolupráci, protože ta nevytváří vzájemnou válku, konstatoval rakouský politik. Situaci se však snažil uklidnit rakouský kancléř Christian Kern, který médiím tvrdí, že se v Rakousku referendum o členství v EU konat nebude.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru