Soros

Soros: EU ovládne chaos a nakonec se rozpadne

Maďarský miliardář a politolog George Soros komentoval současné dění v Evropské unii, která se podle názoru maďarského filantropa brzy rozpadne. Evropskou unii ovládne chaos způsobený odchodem Velké Británie a nakonec se také rozpadne, komentoval Soros aktuální dění v EU. Během svého vyjádření k současné situaci v EU také maďarský politolog kritizoval jednání německé kancléřky Angely Merkelové, která by měla urychlit rozvoj své utečenecké politiky, která prakticky rozdělila Evropskou unii. Pro deník Project Syndicate napsal maďarský miliardář, že je rozpad Evropské unie prakticky nevyhnutelný. EU naprosto selhala a nepodařilo se naplnit její hodnoty, které občanům slíbila, dodal.

Maďarský filantrop George Soros kritizuje utečeneckou politiku a varuje před rozpadem EU, který brzy přijde

Evropská unie směřuje k rozpadu v chaosu. Chaos zanechá Evropu v horším stavu, jako kdyby žádná EU neexistovala, domnívá se maďarský politolog. Jaká bude situace ve Velké Británii po ekonomické stránce po odchodu z EU si však nedovoluje odhadovat.

Čtěte dále: Politologové se obávají vlivu brexitu na posilnění euroskeptických stran

Jedno je však jisté, britská ekonomika v krátkodobém horizontu bude trpět, zdůraznil. Není také pochyb o tom, že odchod Velké Británie způsobí značné potíže všem členům v EU, zejména co se ekonomiky týče, dodal.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru