kázání

Kardinál při kázání bojoval za klasické rodiny! Teď jej stíhá prokuratura

Arcibiskup španělské Valencie, kardinál Antonio Canizares se provinil, když během svého kázání 13. května obhajoval principy klasických rodin před nebezpečími, které na rodiny číhají v dnešní době. Za jeho kázání začal hon ze strany hnutí LGBTI, včetně prokuratury, která se rozhodla stíhat arcibiskupa za jeho kontroverzní kázání. Rodina je v současnosti v naší kultuře zastrašována nekonečnou hrozbou vážných těžkostí a není někým chráněna. Máme protichůdné právní předpisy o rodině, činnosti politických a společenských sil, včetně hnutí a akcí gay říše, myšlenek radikálního feminismu nebo nejzákeřnější rodové teorie. Rodina bývá napadána a ponižována, nejposvátnější formy lidského vztahu jsou zvrácené, kázal arcibiskup Antonio Canizares.

Španělský arcibiskup Antonio Canizares během svého kázání kritizoval gay komunitu a teď jej stíhá prokuratura

Za výše zmíněné kázání se do kardinála pustilo hnutí LGBTI prostřednictvím organizace Lambda, jenž sídlí ve Valencii. Aktuálně čelí Antonio Canizares za svoje slova trestnému stíhání na území Valencie, přičemž prokuratura má vyhrazeného půl roku, aby rozhodla, zda jsou nenávistné a homofóbní projevy kardinála postihnutelné.

Čtěte dále: Konec křesťanství v Evropě! Nasvědčuje tomu „Kolínský syndrom“

To vše se děje ve Španělsku, které se může chlubit katolickou vírou, ke které se hlásí až 90 procent tamějších obyvatel a počet 40 milionů obyvatel tvoří osmou největší národní katolickou populaci na celém světě.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru