Merkelová

Merkelová se stala již po jedenácté nejvlivnější ženou planety

Německá kancléřka Angela Merkelová dosáhla již jedenáctého vítězství v žebříčku nejvlivnějších žen naší planety. Absolutním rekordmanem je v této “soutěži” Čína, která aktuálně disponuje celkem devíti nejvýše postavenými ženami, které byly zvoleny v letošním ročníku hned za německou kancléřkou Merkelovou. Seznam nejvlivnějších žen na naší planetě uspořádává již od roku 2004 respektovaný americký magazín Forbes. V letošním roce se dostalo do žebříčku celkem 100 žen z 29 různých zemí z celého světa. Angela Merkelová se stala v letošním roce již po šesté v řadě nejvlivnější ženou naší planety, vyplývá ze zveřejněného žebříčku magazínu Forbes.

Angela Merkelová byla po jedenácté zvolena magazínem Forbes nejvlivnější ženou na naší planetě

Mezi stovkou nejvlivnějších žen se objevily ženy z oblasti politiky, byznysu, technologií nebo například filantropie. V žebříčku amerického magazínu Forbes se umístilo 12 světových vysoce postavených političek, 32 manažerek a 11 miliardářek, přičemž devět stojí na čele společností, které samy založily.

Čtěte dále: Německá kancléřka odmítla nasazení více vojáků v boji proti IS

Rekordní počet v letošním žebříčku nejvlivnějších žen na naší planetě má již zmíněná Čína, která se může pyšnit celkem devíti ženami v žebříčku magazínu Forbes. Nejmladší ženou v žebříčku je 41- letá výkonná ředitelka společnosti Yahoo Marissa Mayerová, jenž v letošním roce obsadila 55. příčku.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru