Muž

Muž zadržený při mítinku v Las Vegas chtěl zabít Trumpa

Muž, který byl zadržen při nedávném mítinku prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v Las Vegas, potvrdil médiím a policii, že hodlal zavraždit politika Donalda Trumpa. Jak uvedl samotný útočník ze Spojených států, jeho plánem bylo ukrást zbraň jednomu z policistů, kteří strážili prezidentského kandidáta a následně zastřelit Donalda Trumpa. S odvoláním na federální úřady ve Spojených státech o tom informovala zpravodajská agentura AP. Michael Steven Sandford, útočník, jenž se snažil zavraždit kandidáta na dalšího prezidenta v USA, byl obviněn z násilného činu v prostorách s omezeným přístupem. Muže tak čeká federální soud ve státě Nevada, kde bude souzen na začátku příštího týdne.

Muž, který se během mítinku pokusil zavraždit Donalda Trumpa, bude během příštího týdne souzen v Nevadě

Jak uvádějí tamější média, muž přistoupil k jednomu z policistů, přičemž tvrdil, že chce od Trumpa podpis a snažil se policistovi ukrást zbraň, to se však pachateli nepovedlo a byl následně zpacifikován.

Čtěte dále: NI: Zahraniční politika Clintonové je děsivější, než výroky Trumpa

Michael Sandford má podle tamější policie teprve 19 let a během zatčení měl u sebe mladík britský řidičský průkaz, potvrzují tamější zdroje. Jak uvedl sám Sandford, vraždu prezidentského kandidáta plánoval celý rok, přičemž počítal s tím, že během atentátu sám zemře.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru