Obama

Obama chce Polsku vysvětlit co je to demokracie!

Americký prezident Barack Obama a ministr zahraničí John Kerry budou jednat o demokracii v Polsku během své návštěvy Varšavy během červencového summitu NATO.

Americký prezident Barack Obama bude brzy jednat o demokracii během své návštěvy polské Varšavy

Během tiskové konferenci pro zahraniční novináře akreditovaných ve Washingtonu, Mark Toner, tiskový mluvčí, řekl, že při dvoustranných jednáních se bude ve Varšavě  mezi americkými a polskými politiky jednat o kvalitě demokracie.

“Máme s Polskem dlouhé vztahy. Polsko je země patřící do stejné rodiny demokracie a našich spojenců. Spojené státy jsou ale hluboce znepokojeny situací v Polsku. V této souvislosti ministr zahraničí Kerry a prezident Obama budou jednat s novým polským politickým vedením o širokém spektru otázek bilaterálních a multilaterálních dohod. Mezi tyto otázky je i důležitá záležitost našeho zájmu a tím je kvalita demokracie v Polsku,”  řekl Toner.

Ruské námitky proti cvičení NATO
K ruským námitkám, pokud jde o plány na zvýšení přítomnosti vojsk NATO ve východní Evropě, řekl mluvčí Toner,  že Aliance musí udržet schopnost rychle reagovat a bránit své členy. Dále mluvčí zdůraznil, že NATO bude pokračovat v tomto druhu činnosti, a že zvýšená aktivita na východním křídle NATO je důsledkem ruských akcí, včetně Ukrajiny.

(KPa, pz.cz, Foto: Emmanuele Contini / Shutterstock.com)

Přejít nahoru