NATO

Polsko zakončilo výcvik NATO! Jsme v bezpečí, potvrzují výsledky

Často komentované vojenské cvičení NATO, které se v několika minulých dnech odehrávalo na území Polska, po dlouhých dnech skončilo a organizátoři cvičení s klidným svědomím prohlásili, že je Evropa před případnou agresí ze strany Ruska naprosto v bezpečí. V minulých hodinách skončilo vojenské cvičení členských zemí NATO, které neslo krycí název Anakonda-16, během kterého se potvrdila bojeschopnost členských zemí. Vojenského cvičení se mělo podle tamějších informací zúčasnit 31 tisíc vojáků z Polska, Spojených států a dalších 17 členských zemí NATO.

Polsko ukončilo vojenské cvičení jednotek NATO, které potvrdilo bezpečí Evropy před případnou agresí Ruska

Jak uvádějí zdroje z Polska, posledním cvičením byla zkouška pozemních a leteckých sil, přičemž proběhlo masivní nasazení obrněných vozidel a vrtulníků. Úspěšně se předvedly společné schopnosti ubránit region před rostoucí hrozbou z východu, uvedl během svého prohlášení k příležitosti ukončení cvičení vojenského výcviku ministr obrany Antoni Macierewicz.

Čtěte dále: Šéf Severoatlantické aliance Stoltenberg varuje před ruskou expanzí!

Ministr obrany také poznamenal, že je NATO největší vojenskou aliancí v historii, která je plně připravena čelit stále narůstající hrozbě ze strany Ruska a celého Východu. Rusko reagovalo na cvičení sil aliance tím, že výskyt jednotek aliance v těsné blízkosti hranic Ruska bude mít za důsledek hrozbu pro jednotky, které se účastnily cvičení.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru